Main Article Content
Abstract
Keywords
Article Details
Copyright info for authors
1. Authors hold the copyright in any process, procedure, or article described in the work and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
2. Authors retain publishing rights to re-use all or portion of the work in different work but can not granting third-party requests for reprinting and republishing the work.
3. Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License
References
- U. E. Mas’ud Effendi, Fitriyah, “Identifikasi Jenis Dan Mutu Teh Menggunakan Pengolahan Citra D igital dengan Metode Jaringan Syaraf Tiruan,†J. Teknotan, vol. 11, no. 2, pp. 67–76, 2017.
- A. S. Somantri, M. Miskyah, and W. Broto, “Pendugaan tingkat keamanan jagung dengan menggunakan pengolahan citra digital dan jaringan syaraf tiruan,†J. Stand., vol. 11, no. 1, p. 27, 2009, doi: 10.31153/js.v11i1.5.
- M. E. Al Rivan and T. Juangkara, “Identifikasi Potensi Glaukoma dan Diabetes Retinopati Melalui Citra Fundus Menggunakan Jaringan Syaraf Tiruan,†JATISI (Jurnal Tek. Inform. dan Sist. Informasi), vol. 6, no. 1, pp. 43–48, 2019, doi: 10.35957/jatisi.v6i1.158.
- M. A. Agmalaro, A. Kustiyo, and A. R. Akbar, “Identifikasi Tanaman Buah Tropika Berdasarkan Tekstur Permukaan Daun Menggunakan Jaringan Syaraf Tiruan,†J. Ilmu Komput. dan Agri-Informatika, vol. 2, no. 2, p. 73, 2013, doi: 10.29244/jika.2.2.73-82.
- A. Albahry and B. Kusbiantoro, “Identifikasi Varietas Berdasarkan Warna dan Tekstur Permukaan Beras Menggunakan Pengolahan Citra Digital dan Jaringan Syaraf Tiruan,†Identifikasi Var. Berdasarkan Warn. dan Tekstur Permukaan Beras Menggunakan Pengolah. Citra Digit. dan Jar. Syaraf Tiruan, vol. 32, no. 2, pp. 91–97, 2013, doi: 10.21082/jpptp.v32n2.2013.p91-97.
- A. Chaugule and S. N. Mali, “Evaluation of Texture and Shape Features for Classification of Four Paddy Varieties,†J. Eng. (United Kingdom), vol. 2014, 2014, doi: 10.1155/2014/617263.
- N. V G, A. S. Kini, and A. S. Kini, “An intelligent classification model for peanut’s varieties by color and texture features,†Int. J. Eng. Technol., vol. 7, no. 2.27, p. 250, 2018, doi: 10.14419/ijet.v7i2.27.12473.
- F. Wibowo and A. Harjoko, “Klasifikasi Mutu Pepaya Berdasarkan Ciri Tekstur GLCM Menggunakan Jaringan Saraf Tiruan,†Khazanah Inform. J. Ilmu Komput. dan Inform., vol. 3, no. 2, p. 100, 2018, doi: 10.23917/khif.v3i2.4516.
References
U. E. Mas’ud Effendi, Fitriyah, “Identifikasi Jenis Dan Mutu Teh Menggunakan Pengolahan Citra D igital dengan Metode Jaringan Syaraf Tiruan,†J. Teknotan, vol. 11, no. 2, pp. 67–76, 2017.
A. S. Somantri, M. Miskyah, and W. Broto, “Pendugaan tingkat keamanan jagung dengan menggunakan pengolahan citra digital dan jaringan syaraf tiruan,†J. Stand., vol. 11, no. 1, p. 27, 2009, doi: 10.31153/js.v11i1.5.
M. E. Al Rivan and T. Juangkara, “Identifikasi Potensi Glaukoma dan Diabetes Retinopati Melalui Citra Fundus Menggunakan Jaringan Syaraf Tiruan,†JATISI (Jurnal Tek. Inform. dan Sist. Informasi), vol. 6, no. 1, pp. 43–48, 2019, doi: 10.35957/jatisi.v6i1.158.
M. A. Agmalaro, A. Kustiyo, and A. R. Akbar, “Identifikasi Tanaman Buah Tropika Berdasarkan Tekstur Permukaan Daun Menggunakan Jaringan Syaraf Tiruan,†J. Ilmu Komput. dan Agri-Informatika, vol. 2, no. 2, p. 73, 2013, doi: 10.29244/jika.2.2.73-82.
A. Albahry and B. Kusbiantoro, “Identifikasi Varietas Berdasarkan Warna dan Tekstur Permukaan Beras Menggunakan Pengolahan Citra Digital dan Jaringan Syaraf Tiruan,†Identifikasi Var. Berdasarkan Warn. dan Tekstur Permukaan Beras Menggunakan Pengolah. Citra Digit. dan Jar. Syaraf Tiruan, vol. 32, no. 2, pp. 91–97, 2013, doi: 10.21082/jpptp.v32n2.2013.p91-97.
A. Chaugule and S. N. Mali, “Evaluation of Texture and Shape Features for Classification of Four Paddy Varieties,†J. Eng. (United Kingdom), vol. 2014, 2014, doi: 10.1155/2014/617263.
N. V G, A. S. Kini, and A. S. Kini, “An intelligent classification model for peanut’s varieties by color and texture features,†Int. J. Eng. Technol., vol. 7, no. 2.27, p. 250, 2018, doi: 10.14419/ijet.v7i2.27.12473.
F. Wibowo and A. Harjoko, “Klasifikasi Mutu Pepaya Berdasarkan Ciri Tekstur GLCM Menggunakan Jaringan Saraf Tiruan,†Khazanah Inform. J. Ilmu Komput. dan Inform., vol. 3, no. 2, p. 100, 2018, doi: 10.23917/khif.v3i2.4516.